Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde perziken met honing en mascarpone
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 rijpe perziken
, gehalveerd en pit verwijderd
200 g mascarpone
2 eetlepels honing
(+ extra voor garnering)
1 theelepel vanille-extract
(optioneel)
50 g amandelschaafsel
, licht geroosterd
1 eetlepel boter
(voor het grillen)
Verse muntblaadjes
, voor garnering
Bereidingswijze:
Perziken voorbereiden
Was de perziken, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
Smelt de boter in een grillpan of gebruik een barbecue.
Perziken grillen
Leg de perzikhelften met de snijkant naar beneden in de hete grillpan of op de barbecue.
Grill ze 3-5 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. Haal ze van het vuur.
Mascarpone bereiden
Meng de mascarpone met 1 eetlepel honing en het vanille-extract in een kom. Roer tot het glad is.
Serveren
Plaats twee gegrilde perzikhelften op elk bord.
Schep een flinke lepel mascarpone op de perziken.
Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel en garneer met een paar druppels honing en verse muntblaadjes.
Optioneel
Voor extra smaak kun je een scheutje balsamico-siroop toevoegen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email