Gegrilde perziken met honing en mascarpone

Gegrilde perziken met honing en mascarpone

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 rijpe perziken, gehalveerd en pit verwijderd
  • 200 g mascarpone
  • 2 eetlepels honing (+ extra voor garnering)
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
  • 1 eetlepel boter (voor het grillen)
  • Verse muntblaadjes, voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Perziken voorbereiden
    • Was de perziken, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
    • Smelt de boter in een grillpan of gebruik een barbecue.
  2. Perziken grillen
    • Leg de perzikhelften met de snijkant naar beneden in de hete grillpan of op de barbecue.
    • Grill ze 3-5 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. Haal ze van het vuur.
  3. Mascarpone bereiden
    • Meng de mascarpone met 1 eetlepel honing en het vanille-extract in een kom. Roer tot het glad is.
  4. Serveren
    • Plaats twee gegrilde perzikhelften op elk bord.
    • Schep een flinke lepel mascarpone op de perziken.
    • Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel en garneer met een paar druppels honing en verse muntblaadjes.
  5. Optioneel
    • Voor extra smaak kun je een scheutje balsamico-siroop toevoegen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print