400 g geroosterde groenten (wortelen, pastinaak, spruitjes)
1 el olijfolie
Verse kruiden zoals peterselie of koriander
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Snijd de vetkant van de eendenborsten kruislings in zonder het vlees te raken. Wrijf in met olijfolie, tijm, zout en peper. Laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Wilde eend grillen:
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden en bak 5-6 minuten tot het vet krokant is.
Draai om en bak nog 3-4 minuten voor een rosé binnenkant.
Laat de eendenborsten rusten onder aluminiumfolie.
Cranberrychutney maken:
Doe cranberry’s, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelschil, balsamicoazijn en kaneel in een steelpan.
Laat zachtjes koken tot de cranberry’s openbarsten en de saus indikt (ongeveer 10 minuten). Zet apart om af te koelen.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de couscous door bouillon over de couscous te gieten, af te dekken en 10 minuten te laten staan. Roer los met een vork en meng met olijfolie en verse kruiden.
Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Serveren:
Snijd de wilde eendenborsten in dunne plakjes en leg ze op een bord.