Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gehaktballen in Tomatensaus met Spaghetti
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gehaktballen:
500 g rundergehakt
1 ei
50 g paneermeel
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel verse peterselie
, gehakt
Zout en peper
, naar smaak
2 eetlepels olijfolie
(om te bakken)
Voor de tomatensaus:
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
800 g tomatenblokjes
(blik)
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel suiker
(optioneel, om het zuur van de tomaten te balanceren)
Zout en peper
, naar smaak
Verse basilicum
(voor garnering)
Voor de spaghetti:
350 g spaghetti
Zout
(voor het kookwater)
Extra:
Geraspte Parmezaanse kaas
, voor garnering
Verse basilicum
, voor decoratie
Bereiding:
1.
De gehaktballen maken:
Meng het gehakt, ei, paneermeel, knoflook, oregano, peterselie, zout en peper in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar.
Rol kleine gehaktballen ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin (ongeveer
5-7 minuten
). Haal ze uit de pan en zet opzij.
2.
De tomatensaus maken:
Gebruik dezelfde pan en voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn (ongeveer
3-4 minuten
).
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum, suiker, zout en peper toe. Roer goed en laat de saus
10 minuten
zachtjes pruttelen.
Leg de gehaktballen in de saus en laat ze
15-20 minuten
zachtjes meegaren, zodat de smaken goed mengen.
3.
Spaghetti koken:
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
Giet af en bewaar een beetje van het kookwater om de saus indien nodig iets dunner te maken.
4.
Serveren:
Schep de spaghetti op borden en verdeel de gehaktballen met de tomatensaus eroverheen.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email