Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gekarameliseerde Ui en Geitenkaas Crostini
Ingrediënten voor 12 stuks:
Voor de crostini:
1 stokbrood
2 eetlepels olijfolie
Voor de gekarameliseerde ui:
2 grote uien, in dunne halve ringen gesneden
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel suiker
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Overig:
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel honing (optioneel, voor garnering)
Verse tijm of peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze
1.
Crostini maken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg de plakjes op een bakplaat en bestrijk licht met olijfolie aan beide kanten.
Bak de plakjes in de oven gedurende 8-10 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2.
Gekarameliseerde ui maken
Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn.
Voeg de suiker, balsamicoazijn, zout en peper toe. Roer goed door en bak nog 5-10 minuten, tot de uien goudbruin en gekarameliseerd zijn. Zet apart.
3.
Crostini samenstellen
Besmeer elk stokbroodje met een laagje zachte geitenkaas.
Voeg een kleine portie gekarameliseerde ui toe bovenop de geitenkaas.
Besprenkel eventueel met een druppel honing voor extra zoetheid.
Garneer met een blaadje tijm of wat gehakte peterselie.
4.
Serveren
Schik de crostini op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email