Gekarameliseerde Ui en Geitenkaas Crostini

Gekarameliseerde Ui en Geitenkaas Crostini

Ingrediënten voor 12 stuks:

Voor de crostini:

  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de gekarameliseerde ui:

  • 2 grote uien, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Overig:

  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing (optioneel, voor garnering)
  • Verse tijm of peterselie (voor garnering)

Bereidingswijze

1. Crostini maken

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Leg de plakjes op een bakplaat en bestrijk licht met olijfolie aan beide kanten.
  4. Bak de plakjes in de oven gedurende 8-10 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.

2. Gekarameliseerde ui maken

  1. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de suiker, balsamicoazijn, zout en peper toe. Roer goed door en bak nog 5-10 minuten, tot de uien goudbruin en gekarameliseerd zijn. Zet apart.

3. Crostini samenstellen

  1. Besmeer elk stokbroodje met een laagje zachte geitenkaas.
  2. Voeg een kleine portie gekarameliseerde ui toe bovenop de geitenkaas.
  3. Besprenkel eventueel met een druppel honing voor extra zoetheid.
  4. Garneer met een blaadje tijm of wat gehakte peterselie.

4. Serveren

  • Schik de crostini op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print