Gepofte knoflook met toast en kruidenboter

Gepofte knoflook met toast en kruidenboter

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gepofte knoflook:
  • 4 hele knoflookbollen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes (optioneel)
  • Aluminiumfolie
Voor de toast:
  • 1 stokbrood of ciabatta, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
Voor de kruidenboter:
  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
  • 1 theelepel citroenzest
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Knoflook poffen
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de bovenkant van elke knoflookbol af, zodat de teentjes blootliggen.
  3. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en eventueel tijm.
  4. Vouw de folie om de knoflookbollen en plaats in de oven. Pof gedurende 40-50 minuten, tot de knoflook zacht en goudbruin is.
2. Toast bereiden
  1. Bestrijk de plakjes stokbrood licht met olijfolie.
  2. Rooster de plakjes in een grillpan of in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
3. Kruidenboter maken
  1. Meng de zachte boter met peterselie, bieslook, citroenzest en fijngesneden knoflook.
  2. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
4. Serveren
  1. Serveer de gepofte knoflook in de schil, zodat de teentjes eruit kunnen worden geknepen.
  2. Zet de toast en kruidenboter erbij, zodat gasten zelf hun knoflook en boter kunnen combineren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print