2 blikken kikkererwten (400 g per stuk), uitgelekt en afgespoeld
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 el gerookt paprikapoeder
1 el tomatenpuree
1 tl harissa (of meer naar smaak)
1 liter groentebouillon
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
Crème fraîche of kokosroom (voor een vegan versie)
Geroosterde kikkererwten
Verse koriander of peterselie
Een drizzel olijfolie
Bereidingswijze
Bak de Basis
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de rode paprika toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de Specerijen Toe
Roer het gerookte paprikapoeder, tomatenpuree en harissa erdoor. Bak 1-2 minuten tot de smaken vrijkomen.
Voeg de Kikkererwten en Bouillon Toe
Voeg de kikkererwten en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed mengen.
Pureer de Soep
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren, of pureer in delen in een blender. Laat wat textuur over als je een rustieke soep wilt.
Afwerking en Serveren
Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche of kokosroom, geroosterde kikkererwten, verse koriander en een drizzel olijfolie.