Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gerookte Zalmrolletjes met Roomkaas
Ingrediƫnten voor 12 rolletjes:
200 g gerookte zalmplakken
100 g roomkaas (naturel of met kruiden)
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel dille, fijngehakt (plus extra voor garnering)
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1.
Roomkaasvulling maken
Meng de roomkaas in een kom met de citroenrasp, fijngehakte dille, bieslook, een snufje zout en wat versgemalen zwarte peper.
Roer tot een glad mengsel.
2.
Zalmplakken voorbereiden
Leg de plakjes gerookte zalm plat op een snijplank. Zorg dat ze niet overlappen.
3.
Zalm vullen en oprollen
Bestrijk elke zalmplak met een dunne laag van het roomkaasmengsel.
Rol de zalmplakken voorzichtig maar strak op. Zorg dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft.
4.
Rolletjes snijden
Snijd de zalmrolletjes in stukjes van ongeveer 2-3 cm breed, afhankelijk van de gewenste grootte.
5.
Serveren
Schik de zalmrolletjes rechtop op een serveerschaal.
Garneer met een klein takje dille of een snufje citroenrasp voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email