Gerookte Zalmrolletjes met Roomkaas

Gerookte Zalmrolletjes met Roomkaas

Ingrediƫnten voor 12 rolletjes:

  • 200 g gerookte zalmplakken
  • 100 g roomkaas (naturel of met kruiden)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt (plus extra voor garnering)
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

1. Roomkaasvulling maken

  1. Meng de roomkaas in een kom met de citroenrasp, fijngehakte dille, bieslook, een snufje zout en wat versgemalen zwarte peper.
  2. Roer tot een glad mengsel.

2. Zalmplakken voorbereiden

  • Leg de plakjes gerookte zalm plat op een snijplank. Zorg dat ze niet overlappen.

3. Zalm vullen en oprollen

  1. Bestrijk elke zalmplak met een dunne laag van het roomkaasmengsel.
  2. Rol de zalmplakken voorzichtig maar strak op. Zorg dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft.

4. Rolletjes snijden

  • Snijd de zalmrolletjes in stukjes van ongeveer 2-3 cm breed, afhankelijk van de gewenste grootte.

5. Serveren

  1. Schik de zalmrolletjes rechtop op een serveerschaal.
  2. Garneer met een klein takje dille of een snufje citroenrasp voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print