Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Geroosterde Eendenbout met Vijgensaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de eendenbout:
4 eendenbouten
2 el olijfolie
1 el boter
2 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gekneusd
Zout en versgemalen peper
Voor de vijgensaus:
4 verse vijgen, in kwartjes
100 ml port
100 ml rode wijn
1 sjalot, fijngehakt
1 el honing
100 ml wildfond
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g geroosterde aardappelen
400 g sperziebonen, gesauteerd in boter
Bereidingswijze:
Eendenbout bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Dep de eendenbouten droog en wrijf ze in met zout en peper.
Verhit olijfolie en boter in een ovenbestendige braadpan.
Braad de eendenbouten aan beide kanten goudbruin.
Voeg tijm en knoflook toe aan de pan.
Plaats de pan in de oven en rooster de bouten gedurende 1,5 tot 2 uur tot ze mals en goudbruin zijn.
Vijgensaus maken:
Gebruik dezelfde pan (zonder overtollig vet) en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg port en rode wijn toe en laat inkoken tot de helft.
Roer de honing en wildfond erdoor en laat nogmaals reduceren.
Voeg de vijgen toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
Monteer de saus met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de aardappelen in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 30 minuten op 200°C.
Sauteer de sperziebonen kort in boter en breng op smaak met zout.
Serveren:
Leg de geroosterde eendenbout op een bord.
Lepel de vijgensaus eroverheen.
Serveer met geroosterde aardappelen en gesauteerde sperziebonen.
Garneer met verse tijm en enkele vijgenkwartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email