Geroosterde Kip met Knoflook en Citroen

Geroosterde Kip met Knoflook en Citroen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
  • 1 citroen, in parten gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse takjes rozemarijn en tijm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de kip voor door deze te wassen en droog te deppen met keukenpapier.
  3. Wrijf de kip in met olijfolie, zout en peper. Vul de buikholte van de kip met de partjes citroen en de geplette knoflookteentjes.
  4. Plaats de kip in een ovenschaal en leg de verse takjes rozemarijn en tijm rondom de kip voor extra smaak.
  5. Rooster de kip in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1,5 uur, of tot de kip goudbruin en volledig gaar is. Controleer of de sappen helder zijn door een sneetje te maken in het dikste deel van de poot.
  6. Laat de kip rusten gedurende 10 minuten voordat je deze aansnijdt en serveert.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print