Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gevogeltebouillon
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg gevogeltebotten
(zoals karkassen van eend, kalkoen of kip)
2 wortelen
, in grove stukken
2 stengels bleekselderij
, in grove stukken
1 ui
, gehalveerd (met schil voor kleur)
1 prei
, in ringen
2 teentjes knoflook
, geplet
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 theelepel zwarte peperkorrels
2,5 liter water
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
1. Botten roosteren
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Leg de gevogeltebotten op een bakplaat en rooster ze
30 minuten
tot ze goudbruin zijn. Dit verdiept de smaak van de bouillon.
2. Groenten bereiden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de wortelen, bleekselderij, ui, prei en knoflook toe en bak deze
5-7 minuten
tot ze licht beginnen te kleuren.
3. Bouillon maken
Voeg de geroosterde botten toe aan de pan samen met het laurierblad, rozemarijn, tijm en peperkorrels.
Giet 2,5 liter koud water erbij en breng aan de kook.
4. Sudderen
Zet het vuur laag zodra het water kookt.
Laat de bouillon
2-3 uur
zachtjes sudderen. Schep regelmatig schuim en vet van het oppervlak.
5. Zeven
Giet de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de vaste bestanddelen te verwijderen.
Laat de bouillon afkoelen en schep eventueel gestold vet van de bovenkant.
6. Gebruik of bewaren
Gebruik de bouillon meteen als basis voor gerechten, of bewaar deze in de koelkast (maximaal 3 dagen) of diepvries (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email