Gevulde Cherry Tomaatjes

Gevulde Cherry Tomaatjes

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

  • 12 grote cherrytomaatjes
  • 75 g roomkaas (naturel of met kruiden)
  • 1 eetlepel pesto (optioneel)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Verse basilicumblaadjes
  • Een paar druppels balsamico-glazuur (optioneel)

Bereidingswijze

1. Tomaatjes voorbereiden

  1. Snijd een dun kapje van de bovenkant van elk cherrytomaatje af.
  2. Hol de tomaatjes voorzichtig uit met een theelepel. Zorg ervoor dat de tomaatjes intact blijven.
  3. Bestrooi de binnenkant van de tomaatjes licht met zout en zet ze ondersteboven op keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.

2. Vulling maken

  1. Meng in een kom de roomkaas, pesto (indien gebruikt), knoflook, basilicum, zout en peper tot een glad mengsel.
  2. Doe het mengsel in een spuitzak of gebruik een theelepel voor het vullen.

3. Tomaatjes vullen

  1. Vul elk cherrytomaatje met het roomkaasmengsel.
  2. Plaats een klein blaadje basilicum bovenop elke gevulde tomaat als garnering.

4. Serveren

  • Schik de gevulde tomaatjes op een mooie schaal en sprenkel optioneel een paar druppels balsamico-glazuur over de tomaatjes voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print