Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gevulde Cherry Tomaatjes
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
12 grote cherrytomaatjes
75 g roomkaas (naturel of met kruiden)
1 eetlepel pesto (optioneel)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte basilicum
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
Verse basilicumblaadjes
Een paar druppels balsamico-glazuur (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Tomaatjes voorbereiden
Snijd een dun kapje van de bovenkant van elk cherrytomaatje af.
Hol de tomaatjes voorzichtig uit met een theelepel. Zorg ervoor dat de tomaatjes intact blijven.
Bestrooi de binnenkant van de tomaatjes licht met zout en zet ze ondersteboven op keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
2.
Vulling maken
Meng in een kom de roomkaas, pesto (indien gebruikt), knoflook, basilicum, zout en peper tot een glad mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak of gebruik een theelepel voor het vullen.
3.
Tomaatjes vullen
Vul elk cherrytomaatje met het roomkaasmengsel.
Plaats een klein blaadje basilicum bovenop elke gevulde tomaat als garnering.
4.
Serveren
Schik de gevulde tomaatjes op een mooie schaal en sprenkel optioneel een paar druppels balsamico-glazuur over de tomaatjes voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email