Gevulde Courgette met Quinoa en Feta

Gevulde Courgette met Quinoa en Feta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote courgettes, gehalveerd en uitgehold
  • 150 g quinoa
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
  • 1 citroen, in partjes (voor serveren)

Bereiding:

1. Courgettes voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de courgettes in de lengte en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Bewaar dit apart.
  • Leg de courgettehelften op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak ze 10 minuten in de oven zodat ze iets zachter worden.

2. Vulling maken:

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en knoflook 3 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg de paprika, het gehakte courgettevruchtvlees en de cherrytomaten toe. Bak dit nog 5 minuten.
  • Roer de gekookte quinoa en oregano door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper.

3. Courgettes vullen en bakken:

  • Vul de voorgebakken courgettehelften met het quinoa-groentemengsel.
  • Bestrooi royaal met verkruimelde feta.
  • Zet de courgettes terug in de oven en bak ze nog 15-20 minuten, tot de feta goudbruin begint te kleuren.

4. Serveren:

  • Haal de courgettes uit de oven en garneer met verse peterselie.
  • Serveer met partjes citroen voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print