Gevulde Patrijs met Champignons en Truffel in Rode Wijnsaus

Gevulde Patrijs met Champignons en Truffel in Rode Wijnsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de patrijs:
    • 4 patrijzen (schoongemaakt)
    • 150 g champignons, fijngehakt
    • 50 g truffel of truffelpasta
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 50 g broodkruim
    • 2 el boter
    • Zout en peper
  • Voor de rode wijnsaus:
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 300 ml rode wijn
    • 200 ml wildfond
    • 1 el tomatenpuree
    • 2 takjes tijm
    • 1 laurierblad
    • 2 el koude boter (om de saus te binden)
  • Bijgerechten:
    • 800 g geroosterde aardappelen
    • 400 g sperziebonen, geblancheerd en gesauteerd in boter

Bereidingswijze:

  1. Vulling maken:
    • Verhit 1 el boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
    • Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Roer de truffel of truffelpasta en het broodkruim erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Patrijzen vullen:
    • Vul de binnenkant van de patrijzen met het champignon-truffelmengsel en bind ze op met keukentouw om de vulling op zijn plaats te houden.
  3. Patrijzen bakken:
    • Verhit 1 el boter in een grote braadpan en bak de patrijzen rondom goudbruin.
    • Zet het vuur lager en laat de patrijzen 20-25 minuten garen. Keer regelmatig.
  4. Rode wijnsaus maken:
    • Haal de patrijzen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    • Fruit in dezelfde pan de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
    • Blus af met rode wijn en laat inkoken tot ongeveer de helft.
    • Voeg de wildfond, tijm, en laurier toe en laat de saus pruttelen tot deze iets is ingedikt.
    • Zeef de saus en monteer met koude boter voor een glanzende textuur.
  5. Bijgerechten klaarmaken:
    • Rooster de aardappelen in de oven met olijfolie, zout, en peper.
    • Sauteren de sperziebonen kort in boter en breng op smaak met zout.
  6. Serveren:
    • Leg de gevulde patrijzen op een bord en schep de rode wijnsaus erover.
    • Serveer met geroosterde aardappelen en sperziebonen.
    • Garneer met verse kruiden en eventueel extra truffel.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print