Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gevulde Patrijs met Champignons en Truffel in Rode Wijnsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de patrijs:
4 patrijzen (schoongemaakt)
150 g champignons, fijngehakt
50 g truffel of truffelpasta
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g broodkruim
2 el boter
Zout en peper
Voor de rode wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 ml rode wijn
200 ml wildfond
1 el tomatenpuree
2 takjes tijm
1 laurierblad
2 el koude boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g geroosterde aardappelen
400 g sperziebonen, geblancheerd en gesauteerd in boter
Bereidingswijze:
Vulling maken:
Verhit 1 el boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Roer de truffel of truffelpasta en het broodkruim erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Patrijzen vullen:
Vul de binnenkant van de patrijzen met het champignon-truffelmengsel en bind ze op met keukentouw om de vulling op zijn plaats te houden.
Patrijzen bakken:
Verhit 1 el boter in een grote braadpan en bak de patrijzen rondom goudbruin.
Zet het vuur lager en laat de patrijzen 20-25 minuten garen. Keer regelmatig.
Rode wijnsaus maken:
Haal de patrijzen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Fruit in dezelfde pan de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Blus af met rode wijn en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg de wildfond, tijm, en laurier toe en laat de saus pruttelen tot deze iets is ingedikt.
Zeef de saus en monteer met koude boter voor een glanzende textuur.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de aardappelen in de oven met olijfolie, zout, en peper.
Sauteren de sperziebonen kort in boter en breng op smaak met zout.
Serveren:
Leg de gevulde patrijzen op een bord en schep de rode wijnsaus erover.
Serveer met geroosterde aardappelen en sperziebonen.
Garneer met verse kruiden en eventueel extra truffel.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email