Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Griekse Gyros met Tzatziki
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gyros:
500 g kipfilet of varkensvlees, in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel oregano (gedroogd)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kaneel (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Voor de tzatziki:
250 g Griekse yoghurt
1/2 komkommer, geraspt en uitgelekt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Overige ingrediënten:
4 pita’s of flatbreads
1 tomaat, in plakjes
1 rode ui, in dunne ringen
Verse sla of rucola
Optioneel: feta, verkruimeld
Bereidingswijze
1.
Vlees marineren
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, citroensap, oregano, paprikapoeder, komijnpoeder, kaneel, zout en peper.
Voeg de reepjes vlees toe en roer goed door. Dek af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (langer mag voor meer smaak).
2.
Tzatziki maken
Rasp de komkommer en knijp het overtollige vocht eruit.
Meng in een kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
3.
Gyros bakken
Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
Bak het gemarineerde vlees in porties tot het gaar en goudbruin is (ongeveer 5-7 minuten).
4.
Pita’s verwarmen
Verwarm de pita’s kort in een droge pan of in de oven, zodat ze warm en zacht zijn.
5.
Gyros samenstellen
Vul elke pita met een laagje sla of rucola.
Voeg het gebakken vlees, plakjes tomaat, rode ui en eventueel feta toe.
Lepel er een royale hoeveelheid tzatziki overheen.
6.
Serveren
Serveer direct met extra tzatziki aan de zijkant en geniet van deze mediterrane smaakexplosie!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email