Groentebouquet met hummusdip

Groentebouquet met hummusdip

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de hummusdip:
  • 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, sap
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de groentebouquet:
  • 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in lange repen gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne reepjes gesneden
  • Handvol radijsjes, gehalveerd
  • Handvol snoeptomaatjes
  • Verse kruiden, zoals peterselie of dille, voor garnering

Bereidingswijze:

1. Hummusdip maken
  1. Doe de kikkererwten, tahin, olijfolie, knoflook, citroensap, komijnpoeder, zout en peper in een blender of keukenmachine.
  2. Blend tot een gladde massa. Voeg een beetje water toe als de hummus te dik is.
  3. Schep de hummus in kleine glaasjes of kommetjes, zodat deze klaar is om de groenten in te steken.
2. Groenten voorbereiden
  1. Snijd de groenten in lange, dunne reepjes van gelijke lengte voor een mooie presentatie.
  2. Was en droog de groenten grondig.
3. Bouquets samenstellen
  1. Steek de groenten rechtop in de glaasjes met hummus. Combineer kleuren en texturen om een aantrekkelijk geheel te creƫren.
  2. Garneer met verse kruiden voor een extra vleugje frisheid.
4. Serveren
  • Serveer direct, eventueel met extra hummus in een kommetje erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print