1 eetlepel appelstroop (of suiker voor een subtiele zoetheid)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Vlees aanbakken
Verhit de boter of olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes rundvlees aan tot ze rondom goudbruin zijn. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Uien fruiten
Voeg de uienringen toe aan de pan en bak ze langzaam in het achtergebleven vet tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn, ongeveer 10 minuten.
Bloem toevoegen
Strooi de bloem over de uien en roer goed door. Dit helpt de saus straks te binden.
Vlees en specerijen toevoegen
Voeg het gebakken vlees terug in de pan. Giet de runderbouillon erbij en voeg de azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Roer goed door.
Stoven
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de hachée 2-3 uur zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe en controleer of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
Smaak verfijnen
Voeg in de laatste 15 minuten de appelstroop toe en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels voor het serveren.
Serveren
Serveer de hachée met romige aardappelpuree, gekookte aardappelen of rijst. Een beetje rode kool als bijgerecht maakt de maaltijd compleet.