Hartige muffins met cheddar en bieslook

Hartige muffins met cheddar en bieslook

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 200 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml zonnebloemolie (of gesmolten boter)
  • 100 g cheddar, geraspt
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas (optioneel, voor extra smaak)

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en peper.
2. Nat en droog mengen
  1. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en olie.
  2. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer kort door tot alles net gemengd is (niet te lang mengen, dit houdt de muffins luchtig).
3. Cheddar en bieslook toevoegen
  1. Roer de geraspte cheddar en bieslook voorzichtig door het beslag. Bewaar een beetje cheddar om de muffins mee te bestrooien.
4. Muffins vullen
  1. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  2. Bestrooi de bovenkant met de resterende cheddar en eventueel Parmezaanse kaas voor een extra knapperige topping.
5. Bakken
  1. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
  2. Laat de muffins een paar minuten afkoelen in de vorm en serveer warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print