Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hartige muffins met cheddar en bieslook
Ingrediënten voor 12 stuks:
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
2 eieren
100 ml melk
50 ml zonnebloemolie
(of gesmolten boter)
100 g cheddar
, geraspt
2 eetlepels verse bieslook
, fijngehakt
50 g Parmezaanse kaas
(optioneel, voor extra smaak)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op
180°C
en plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en peper.
2. Nat en droog mengen
Klop in een andere kom de eieren los met de melk en olie.
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer kort door tot alles net gemengd is (niet te lang mengen, dit houdt de muffins luchtig).
3. Cheddar en bieslook toevoegen
Roer de geraspte cheddar en bieslook voorzichtig door het beslag. Bewaar een beetje cheddar om de muffins mee te bestrooien.
4. Muffins vullen
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bestrooi de bovenkant met de resterende cheddar en eventueel Parmezaanse kaas voor een extra knapperige topping.
5. Bakken
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende
20-25 minuten
, tot ze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
Laat de muffins een paar minuten afkoelen in de vorm en serveer warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email