Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hartige Pannenkoekjes Met Spinazie En Fetacrème
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de pannenkoekjes:
100 g bloem
1 ei
200 ml melk
1 tl olijfolie
Snufje zout
Voor de vulling:
200 g verse spinazie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de fetacrème:
100 g feta
2 el roomkaas
1 el olijfolie
1 tl citroensap
Voor garnering:
Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook), fijngehakt
Optioneel: geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
Pannenkoekjes maken:
Klop het ei los in een kom en voeg de bloem, melk, olijfolie en een snufje zout toe.
Mix tot een glad beslag.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine, dunne pannenkoekjes. Houd warm.
Spinazievulling bereiden:
Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook kort tot deze begint te geuren.
Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
Fetacrème maken:
Mix de feta, roomkaas, olijfolie en citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Pannenkoekjes vullen:
Besmeer elk pannenkoekje met een laagje fetacrème.
Voeg een portie spinazievulling toe en vouw of rol het pannenkoekje op.
Serveren:
Leg de gevulde pannenkoekjes op borden.
Garneer met verse kruiden en optioneel geroosterde pijnboompitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email