Hartige Pannenkoekjes Met Spinazie En Fetacrème

Hartige Pannenkoekjes Met Spinazie En Fetacrème

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de pannenkoekjes:
    • 100 g bloem
    • 1 ei
    • 200 ml melk
    • 1 tl olijfolie
    • Snufje zout
  • Voor de vulling:
    • 200 g verse spinazie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 el olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de fetacrème:
    • 100 g feta
    • 2 el roomkaas
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl citroensap
  • Voor garnering:
    • Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook), fijngehakt
    • Optioneel: geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

  1. Pannenkoekjes maken:
    • Klop het ei los in een kom en voeg de bloem, melk, olijfolie en een snufje zout toe.
    • Mix tot een glad beslag.
    • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine, dunne pannenkoekjes. Houd warm.
  2. Spinazievulling bereiden:
    • Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook kort tot deze begint te geuren.
    • Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Fetacrème maken:
    • Mix de feta, roomkaas, olijfolie en citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  4. Pannenkoekjes vullen:
    • Besmeer elk pannenkoekje met een laagje fetacrème.
    • Voeg een portie spinazievulling toe en vouw of rol het pannenkoekje op.
  5. Serveren:
    • Leg de gevulde pannenkoekjes op borden.
    • Garneer met verse kruiden en optioneel geroosterde pijnboompitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print