2-3 eetlepels water (voor een romige consistentie)
Voor de geroosterde kikkererwten:
100 g kikkererwten (uit blik, goed droog gedept)
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
Snufje zout
Voor de grissini:
8-12 grissini-sticks
Verse peterselie of koriander, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Hummus maken
Doe de kikkererwten, tahin, olijfolie, knoflook, citroensap, komijnpoeder, paprikapoeder en een snufje zout in een blender of keukenmachine.
Blend tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje water toe tot de gewenste romige consistentie is bereikt.
Proef en breng op smaak met extra citroensap, zout of peper indien nodig.
2. Geroosterde kikkererwten bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder, chilipoeder en een snufje zout in een kom.
Verspreid de kikkererwten op een bakplaat en rooster ze 15-20 minuten, of tot ze knapperig zijn. Schud de bakplaat halverwege even om.
3. Serveren
Schep de hummus in een kom en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Maak een kleine kuiltje in het midden en besprenkel met olijfolie.
Garneer met de geroosterde kikkererwten, een snufje paprikapoeder en verse peterselie.
Serveer met grissini-sticks ernaast, voor het dippen.