Hutspot Met Klapstuk

Hutspot Met Klapstuk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Aardappelen (1 kg, geschild en in stukken gesneden)
  • Wortelen (500 gram, in plakjes)
  • Uien (3 middelgrote, in ringen)
  • Klapstuk (500 gram, gesmoord rundvlees, bij voorkeur riblappen)
  • Runderbouillon (500 ml)
  • Boter (2 eetlepels)
  • Melk (100 ml, voor romigheid)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Mosterd (optioneel, voor serveren)

Bereidingswijze:

  1. Klapstuk koken: Doe het klapstuk in een grote pan en voeg de runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat het vlees 2-3 uur zachtjes sudderen totdat het uit elkaar valt. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  2. Aardappelen, wortelen en uien koken: Kook in een aparte grote pan de aardappelen, wortelen en uien samen in gezouten water. Kook dit ongeveer 20-25 minuten, tot alles zacht is.
  3. Pureren: Giet de groenten af en stamp ze tot een grove puree. Voeg de boter en melk toe en roer tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveren: Serveer de hutspot met het klapstuk. Je kunt er eventueel wat van het kookvocht van het vlees overheen gieten en het serveren met mosterd aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print