Ierse Colcannon Soep

Ierse Colcannon Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 stengels prei, in dunne ringen gesneden
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 200 g gesneden groene kool of boerenkool
  • 250 ml melk of room
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook of peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • Optioneel: spekjes of hamblokjes, krokant gebakken, voor extra smaak

Bereidingswijze

  1. Ui en prei fruiten Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en prei toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  2. Aardappelen en bouillon toevoegen Voeg de aardappelblokjes toe en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
  3. Soep pureren Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Voor een rustiekere textuur kun je een deel van de soep grof laten.
  4. Kool toevoegen Voeg de gesneden kool of boerenkool toe aan de soep en laat deze nog 5-7 minuten zachtjes koken, tot de kool zacht is.
  5. Room of melk toevoegen Roer de melk of room door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte bieslook of peterselie. Voeg eventueel krokant gebakken spekjes toe voor een extra smaakvolle topping. Serveer met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print