Inktvisringen met citroendip

Inktvisringen met citroendip

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de inktvisringen:
  • 500 g inktvisringen (vers of diepvries, ontdooid en goed droog gedept)
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 g panko (of gewoon paneermeel)
  • Plantaardige olie, om te frituren
Voor de citroendip:
  • 100 g mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel citroenzest
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding
  1. Meng de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, zout en peper in een grote kom.
  2. Doe het panko in een aparte kom en klop de eieren los in een derde kom.
2. Inktvisringen paneren
  1. Haal de inktvisringen eerst door de bloem, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  2. Doop ze vervolgens in het ei en haal ze daarna door het panko. Druk licht aan zodat het panko goed blijft plakken. Leg de gepaneerde ringen op een bord.
3. Frituren
  1. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C. Test met een stukje brood; als het snel bubbelt en bruin wordt, is de olie klaar.
  2. Frituur de inktvisringen in kleine porties gedurende 2-3 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Citroendip maken
  1. Meng in een kom de mayonaise, citroensap, citroenzest, knoflook, zout en peper. Roer goed door.
5. Serveren
  • Serveer de krokante inktvisringen op een schaal met de citroendip ernaast in een kommetje. Garneer eventueel met partjes citroen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print