Jamaican Patties

Jamaican Patties

Ingrediënten voor 8-10 stuks:

Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • 125 g boter, koud en in blokjes
  • 4-5 el koud water
Voor de vulling:
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 ml water
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 lente-ui, fijngehakt
Voor het bestrijken:
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

  1. Het deeg maken:
    • Meng in een kom de bloem, zout en kurkuma.
    • Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
    • Voeg beetje bij beetje het koude water toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. De vulling bereiden:
    • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • Voeg de kerriepoeder, chilipoeder, komijnpoeder, tomatenpuree, water, zout en peper toe. Roer goed door en laat het mengsel 5-7 minuten sudderen. Voeg de lente-ui toe en laat afkoelen.
  3. Patties vormen:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 3 mm dik.
    • Snijd het deeg in cirkels van ongeveer 15 cm diameter.
    • Schep een eetlepel van de vulling op één helft van de cirkel. Vouw de andere helft eroverheen en druk de randen stevig aan met een vork.
  4. Bakken:
    • Leg de patties op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
    • Bak 20-25 minuten, of tot de patties goudbruin en knapperig zijn.
  5. Serveren:
    • Serveer warm, met een frisse salade of pittige dipsaus zoals mango chutney.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print