Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kaasstengels met Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
1 vel bladerdeeg
(vers of diepvries, ontdooid)
50 g Parmezaanse kaas
, fijn geraspt
1 ei
, losgeklopt
1 theelepel paprikapoeder
(optioneel, voor een vleugje pit)
1 theelepel sesamzaadjes
(optioneel, voor extra crunch)
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Bladerdeeg bereiden
Leg het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad.
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Strooi de Parmezaanse kaas gelijkmatig over het bladerdeeg. Voeg eventueel paprikapoeder en sesamzaadjes toe voor extra smaak.
Druk de kaas en kruiden licht aan met een deegroller of je handen.
3. Snijden en draaien
Snijd het bladerdeeg in stroken van ongeveer
1,5 cm breed
.
Draai elke strook een paar keer rond om een spiraal te vormen. Leg de spiralen op de bakplaat, met wat ruimte ertussen.
4. Bakken
Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven gedurende
12-15 minuten
, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze even afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email