Kabeljauw in Tomatensaus met Olijven

Kabeljauw in Tomatensaus met Olijven

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150 g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 g groene of zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol verse basilicumblaadjes, voor garnering

Voor serveren:

  • Gekookte aardappelen, rijst of brood
  • Een frisse salade

Bereidingswijze

1. Tomatensaus maken

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om de smaken te verdiepen.
  3. Voeg de tomatenblokjes, oregano en chilivlokken toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen, tot deze iets is ingedikt.

2. Olijven en kappertjes toevoegen

  • Roer de olijven en kappertjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

3. Kabeljauw toevoegen

  1. Leg de kabeljauwfilets voorzichtig in de saus. Lepel wat saus over de filets, zodat ze goed bedekt zijn.
  2. Dek de pan af en laat de kabeljauw 8-10 minuten zachtjes pocheren, tot het visvlees gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.

4. Serveren

  1. Verdeel de kabeljauw en de saus over borden. Garneer met verse basilicum.
  2. Serveer met gekookte aardappelen, rijst of knapperig brood, en een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print