Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kabeljauw in Tomatensaus met Olijven
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 kabeljauwfilets (ongeveer 150 g per stuk)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
100 g groene of zwarte olijven, gehalveerd
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Handvol verse basilicumblaadjes, voor garnering
Voor serveren:
Gekookte aardappelen, rijst of brood
Een frisse salade
Bereidingswijze
1.
Tomatensaus maken
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om de smaken te verdiepen.
Voeg de tomatenblokjes, oregano en chilivlokken toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen, tot deze iets is ingedikt.
2.
Olijven en kappertjes toevoegen
Roer de olijven en kappertjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
3.
Kabeljauw toevoegen
Leg de kabeljauwfilets voorzichtig in de saus. Lepel wat saus over de filets, zodat ze goed bedekt zijn.
Dek de pan af en laat de kabeljauw 8-10 minuten zachtjes pocheren, tot het visvlees gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
4.
Serveren
Verdeel de kabeljauw en de saus over borden. Garneer met verse basilicum.
Serveer met gekookte aardappelen, rijst of knapperig brood, en een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email