Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kaneel Suikerbroodpudding
Ingrediënten voor 6-8 personen:
Voor de broodpudding:
1 klein suikerbrood
(ongeveer 400 g), in blokjes gesneden
4 eieren
300 ml
volle melk
200 ml
slagroom
100 g
suiker
2 theelepels
kaneelpoeder
1 theelepel
vanille-extract
50 g
rozijnen (optioneel)
2 eetlepels
boter (om in te vetten)
Voor de vanillesaus:
250 ml
melk
2 eidooiers
50 g
suiker
1 theelepel
vanille-extract
1 theelepel
maizena (optioneel, voor extra binding)
Voor garnering:
Poedersuiker
Extra kaneelpoeder
Bereidingswijze
1. Voorbereiding van de broodpudding:
Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op
175°C
.
Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel ze gelijkmatig over de ovenschaal. Voeg eventueel de rozijnen toe en verdeel ze tussen het brood.
2. Het eimengsel maken:
Klop in een grote kom de eieren, melk, slagroom, suiker, kaneel en vanille-extract samen tot een glad mengsel.
Giet het eimengsel over het suikerbrood en druk de broodblokjes zachtjes aan zodat ze goed doordrenkt zijn.
Laat het geheel
10 minuten
rusten zodat het brood het mengsel goed opneemt.
3. De pudding bakken:
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de pudding
30-35 minuten
tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
4. De vanillesaus maken:
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat het niet koken.
Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker tot een lichtgele, romige massa.
Giet een beetje warme melk bij het eimengsel en roer goed. Giet dit terug in de pan en verwarm al roerend tot de saus dikker wordt.
Voeg het vanille-extract toe en roer door. Als de saus iets dikker moet, voeg je de maizena toe die is opgelost in een beetje water.
5. Serveren:
Serveer de kaneel suikerbroodpudding warm met een flinke scheut vanillesaus.
Bestrooi met poedersuiker en een vleugje kaneelpoeder voor een feestelijke afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email