Kaneel Suikerbroodpudding

Kaneel Suikerbroodpudding

Ingrediënten voor 6-8 personen:

Voor de broodpudding:
  • 1 klein suikerbrood (ongeveer 400 g), in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 g rozijnen (optioneel)
  • 2 eetlepels boter (om in te vetten)
Voor de vanillesaus:
  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel maizena (optioneel, voor extra binding)
Voor garnering:
  • Poedersuiker
  • Extra kaneelpoeder

Bereidingswijze

1. Voorbereiding van de broodpudding:

  1. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel ze gelijkmatig over de ovenschaal. Voeg eventueel de rozijnen toe en verdeel ze tussen het brood.

2. Het eimengsel maken:

  1. Klop in een grote kom de eieren, melk, slagroom, suiker, kaneel en vanille-extract samen tot een glad mengsel.
  2. Giet het eimengsel over het suikerbrood en druk de broodblokjes zachtjes aan zodat ze goed doordrenkt zijn.
  3. Laat het geheel 10 minuten rusten zodat het brood het mengsel goed opneemt.

3. De pudding bakken:

  1. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de pudding 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
  2. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

4. De vanillesaus maken:

  1. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat het niet koken.
  2. Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker tot een lichtgele, romige massa.
  3. Giet een beetje warme melk bij het eimengsel en roer goed. Giet dit terug in de pan en verwarm al roerend tot de saus dikker wordt.
  4. Voeg het vanille-extract toe en roer door. Als de saus iets dikker moet, voeg je de maizena toe die is opgelost in een beetje water.

5. Serveren:

  1. Serveer de kaneel suikerbroodpudding warm met een flinke scheut vanillesaus.
  2. Bestrooi met poedersuiker en een vleugje kaneelpoeder voor een feestelijke afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print