Kikkererwtensalade met Citroen en Peterselie

Kikkererwtensalade met Citroen en Peterselie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Doe de uitgelekte kikkererwten in een grote kom.
  2. Voeg de fijngehakte rode ui en peterselie toe.
  3. Besprenkel het geheel met het citroensap en de olijfolie.
  4. Strooi de komijnpoeder erover en meng alles goed door elkaar.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de salade gekoeld of op kamertemperatuur voor een frisse en lichte starter.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print