4 plakjes kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
50 g bloem
2 eieren, losgeklopt
100 g paneermeel
1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
Zout en peper, naar smaak
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
Voor erbij (optioneel):
Romige aardappelpuree
Gekookte sperziebonen
Bereiding:
1. Voorbereiden van de kipfilets:
Snijd de kipfilets horizontaal open als een “boek”, maar snijd ze niet helemaal door.
Leg een plakje ham en een plakje kaas in het midden van elke kipfilet. Vouw de kipfilet weer dicht en druk goed aan.
2. Paneerlaag aanbrengen:
Bestrooi de kipfilets met zout, peper en eventueel een beetje paprikapoeder.
Haal de gevulde kipfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.
3. Kip bakken:
Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de kip gaar is en de kaas gesmolten.
4. Serveren:
Serveer de kip Cordon Bleu met romige aardappelpuree en knapperige sperziebonen voor een complete maaltijd. Garneer met wat gehakte peterselie voor extra kleur.