Kip Cordon Bleu

Kip Cordon Bleu

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de kip:
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes ham
  • 4 plakjes kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
  • 50 g bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
Voor erbij (optioneel):
  • Romige aardappelpuree
  • Gekookte sperziebonen

Bereiding:

1. Voorbereiden van de kipfilets:

  • Snijd de kipfilets horizontaal open als een “boek”, maar snijd ze niet helemaal door.
  • Leg een plakje ham en een plakje kaas in het midden van elke kipfilet. Vouw de kipfilet weer dicht en druk goed aan.

2. Paneerlaag aanbrengen:

  • Bestrooi de kipfilets met zout, peper en eventueel een beetje paprikapoeder.
  • Haal de gevulde kipfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.

3. Kip bakken:

  • Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de kip gaar is en de kaas gesmolten.

4. Serveren:

  • Serveer de kip Cordon Bleu met romige aardappelpuree en knapperige sperziebonen voor een complete maaltijd. Garneer met wat gehakte peterselie voor extra kleur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print