Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kipfilet Caprese
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 kipfilets
(ongeveer 150 g per stuk)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper
, naar smaak
2 grote tomaten
, in plakjes gesneden
200 g mozzarella
(bij voorkeur buffelmozzarella), in plakken
1 handje verse basilicumblaadjes
2 eetlepels balsamico-glazuur
(voor garnering)
Optioneel bijgerecht:
Geroosterde aardappelen of een frisse groene salade
Bereiding:
1.
Kipfilets voorbereiden:
Dep de kipfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper.
Laat ze
5 minuten
marineren.
2.
Kip bakken:
Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
Bak de kipfilets ongeveer
6-8 minuten per kant
, afhankelijk van de dikte, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Controleer of de kip volledig gaar is (geen roze vlees meer in het midden).
3.
Caprese-topping toevoegen:
Leg plakjes tomaat en mozzarella bovenop elke kipfilet terwijl deze nog in de pan ligt.
Dek de pan af met een deksel en laat de mozzarella
2-3 minuten
smelten.
4.
Serveren:
Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op borden.
Garneer met verse basilicumblaadjes en besprenkel met balsamico-glazuur.
Serveer met geroosterde aardappelen, pasta of een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email