1 eetlepel Sriracha (of een andere chilisaus, naar smaak)
1 theelepel rijstazijn (of appelciderazijn)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gember, geraspt
Voor de garnering:
1 eetlepel sesamzaadjes
Verse koriander, fijngehakt (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Kippenvleugeltjes voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Dep de kippenvleugeltjes droog met keukenpapier. Meng in een grote kom de vleugeltjes met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en olie.
Leg de vleugeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 25-30 minuten, draai ze halverwege om.
2. Zoet-pittige saus maken
Meng in een kleine steelpan de honing, sojasaus, ketchup, Sriracha, rijstazijn, knoflook en gember.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt (ongeveer 5 minuten).
3. Vleugeltjes coaten
Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en doe ze in een grote kom.
Giet de saus over de vleugeltjes en meng goed zodat ze volledig bedekt zijn.
4. Afwerken en serveren
Leg de vleugeltjes terug op de bakplaat en bak nog 5-10 minuten in de oven, zodat de saus karamelliseert.