Kippenvleugeltjes met een zoet-pittige saus

Kippenvleugeltjes met een zoet-pittige saus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de kippenvleugeltjes:
  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olie
Voor de zoet-pittige saus:
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel Sriracha (of een andere chilisaus, naar smaak)
  • 1 theelepel rijstazijn (of appelciderazijn)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gember, geraspt
Voor de garnering:
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Kippenvleugeltjes voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dep de kippenvleugeltjes droog met keukenpapier. Meng in een grote kom de vleugeltjes met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en olie.
  3. Leg de vleugeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 25-30 minuten, draai ze halverwege om.
2. Zoet-pittige saus maken
  1. Meng in een kleine steelpan de honing, sojasaus, ketchup, Sriracha, rijstazijn, knoflook en gember.
  2. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt (ongeveer 5 minuten).
3. Vleugeltjes coaten
  1. Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en doe ze in een grote kom.
  2. Giet de saus over de vleugeltjes en meng goed zodat ze volledig bedekt zijn.
4. Afwerken en serveren
  1. Leg de vleugeltjes terug op de bakplaat en bak nog 5-10 minuten in de oven, zodat de saus karamelliseert.
  2. Garneer met sesamzaadjes en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print