Kleine Gazpacho Shots

Kleine Gazpacho Shots

Ingrediƫnten voor 10-12 shots:

  • 500 g rijpe tomaten
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd
  • 1 komkommer, geschild en ontpit
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes wit brood (zonder korst)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • IJswater (optioneel, om te verdunnen)

Voor de garnering:

  • Dadel- of cocktailprikkertjes met een blokje komkommer, een cherrytomaatje of een blaadje basilicum
  • Druppel olijfolie en een snufje paprikapoeder

Bereidingswijze

1. Groenten en brood voorbereiden

  1. Dompel de tomaten kort in kokend water en verwijder het vel. Snijd ze in grove stukken.
  2. Snijd de paprika, komkommer, rode ui en knoflook in stukjes.
  3. Week het brood in een beetje water en knijp het overtollige vocht eruit.

2. Gazpacho maken

  1. Doe alle groenten en het brood in een blender of keukenmachine.
  2. Voeg de olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper toe.
  3. Blend tot een gladde, romige soep. Voeg indien nodig ijswater toe om de gewenste consistentie te krijgen.

3. Koelen

  • Giet de gazpacho door een fijne zeef (optioneel, voor een extra gladde textuur) en laat minimaal 2 uur in de koelkast koelen.

4. Serveren

  1. Giet de gekoelde gazpacho in kleine shotglaasjes.
  2. Garneer met een druppel olijfolie, een snufje paprikapoeder en een prikkertje met komkommer of tomaat.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print