Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kleine Gazpacho Shots
Ingrediƫnten voor 10-12 shots:
500 g rijpe tomaten
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd
1 komkommer, geschild en ontpit
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
2 sneetjes wit brood (zonder korst)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel zout
Snufje versgemalen zwarte peper
IJswater (optioneel, om te verdunnen)
Voor de garnering:
Dadel- of cocktailprikkertjes met een blokje komkommer, een cherrytomaatje of een blaadje basilicum
Druppel olijfolie en een snufje paprikapoeder
Bereidingswijze
1.
Groenten en brood voorbereiden
Dompel de tomaten kort in kokend water en verwijder het vel. Snijd ze in grove stukken.
Snijd de paprika, komkommer, rode ui en knoflook in stukjes.
Week het brood in een beetje water en knijp het overtollige vocht eruit.
2.
Gazpacho maken
Doe alle groenten en het brood in een blender of keukenmachine.
Voeg de olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper toe.
Blend tot een gladde, romige soep. Voeg indien nodig ijswater toe om de gewenste consistentie te krijgen.
3.
Koelen
Giet de gazpacho door een fijne zeef (optioneel, voor een extra gladde textuur) en laat minimaal 2 uur in de koelkast koelen.
4.
Serveren
Giet de gekoelde gazpacho in kleine shotglaasjes.
Garneer met een druppel olijfolie, een snufje paprikapoeder en een prikkertje met komkommer of tomaat.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email