Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kleine wraps met pittige kip en frisse sla
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kip:
200 g kipfilet
, in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(of meer naar smaak)
1/2 theelepel knoflookpoeder
Zout en peper
, naar smaak
Voor de salade:
2 handen gemengde sla
(bijv. rucola en veldsla)
1 wortel
, julienne gesneden
1/2 komkommer
, in dunne reepjes gesneden
Voor de wraps:
4 kleine wraps
(tortilla’s)
2 eetlepels Griekse yoghurt
(of mayonaise)
1 eetlepel limoensap
Verse koriander
, gehakt (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Kip bereiden
Meng de kipreepjes met paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes
4-5 minuten
, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat iets afkoelen.
2. Wraps samenstellen
Bestrijk elke wrap licht met Griekse yoghurt of mayonaise.
Verdeel de sla, wortel en komkommer gelijkmatig over de wraps.
Leg de kipreepjes bovenop de groenten en sprenkel limoensap erover.
Voeg gehakte koriander toe voor extra frisheid (optioneel).
3. Wraps oprollen
Rol de wraps strak op en snijd ze in tweeën of drieën, afhankelijk van de gewenste grootte.
Zet vast met een cocktailprikker voor een elegante presentatie.
Serveren
Schik de mini-wraps op een serveerschaal en serveer direct. Ze zijn zowel koud als lauwwarm heerlijk!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email