Kleine wraps met pittige kip en frisse sla

Kleine wraps met pittige kip en frisse sla

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de kip:
  • 200 g kipfilet, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de salade:
  • 2 handen gemengde sla (bijv. rucola en veldsla)
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes gesneden
Voor de wraps:
  • 4 kleine wraps (tortilla’s)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (of mayonaise)
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Kip bereiden
  1. Meng de kipreepjes met paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes 4-5 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat iets afkoelen.
2. Wraps samenstellen
  1. Bestrijk elke wrap licht met Griekse yoghurt of mayonaise.
  2. Verdeel de sla, wortel en komkommer gelijkmatig over de wraps.
  3. Leg de kipreepjes bovenop de groenten en sprenkel limoensap erover.
  4. Voeg gehakte koriander toe voor extra frisheid (optioneel).
3. Wraps oprollen
  1. Rol de wraps strak op en snijd ze in tweeën of drieën, afhankelijk van de gewenste grootte.
  2. Zet vast met een cocktailprikker voor een elegante presentatie.

Serveren

  • Schik de mini-wraps op een serveerschaal en serveer direct. Ze zijn zowel koud als lauwwarm heerlijk!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print