Knapperige Polentafrietjes met Parmezaan en Rozemarijn

Knapperige Polentafrietjes met Parmezaan en Rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g polenta
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Bereid de polenta: Breng de groentebouillon aan de kook. Strooi de polenta langzaam in de bouillon terwijl je blijft roeren. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de polenta gaar en dik is.
  2. Voeg smaak toe: Haal de pan van het vuur en roer de geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte rozemarijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Afkoelen en snijden: Giet de polenta in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk glad. Laat volledig afkoelen en opstijven (minstens 1 uur in de koelkast).
  4. Snijd in frietjes: Snijd de stevige polenta in dunne frietjes.
  5. Bakken: Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de polentafrietjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak gedurende 20-25 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige krokantheid.
  6. Serveren: Serveer de polentafrietjes warm, bestrooid met extra Parmezaanse kaas en verse rozemarijn indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print