Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Knolselderij-Paddenstoelensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 middelgrote knolselderij (ongeveer 500 g), geschild en in blokjes
250 g gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
1 eetlepel olijfolie of boter
1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Truffelolie (optioneel)
Geroosterde paddenstoelen
Verse tijmblaadjes
Bereiding:
Knolselderij koken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg de knolselderijblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon in de pan en voeg de tijm toe.
Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de knolselderij zacht is.
Paddenstoelen bereiden:
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie of boter.
Bak de paddenstoelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bewaar een paar gebakken paddenstoelen voor de garnering.
Soep pureren:
Voeg de gebakken paddenstoelen (behalve de garnering) toe aan de soep.
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Afwerken:
Roer de room door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep opnieuw, maar laat niet koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde paddenstoelen, een paar druppels truffelolie, en verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email