Knolselderij-Paddenstoelensoep

Knolselderij-Paddenstoelensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote knolselderij (ongeveer 500 g), geschild en in blokjes
  • 250 g gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml room (of plantaardige room)
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Truffelolie (optioneel)
    • Geroosterde paddenstoelen
    • Verse tijmblaadjes

Bereiding:

  1. Knolselderij koken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
    • Voeg de knolselderijblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  2. Bouillon toevoegen:
    • Giet de groentebouillon in de pan en voeg de tijm toe.
    • Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de knolselderij zacht is.
  3. Paddenstoelen bereiden:
    • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie of boter.
    • Bak de paddenstoelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
    • Bewaar een paar gebakken paddenstoelen voor de garnering.
  4. Soep pureren:
    • Voeg de gebakken paddenstoelen (behalve de garnering) toe aan de soep.
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
  5. Afwerken:
    • Roer de room door de soep en breng op smaak met zout en peper.
    • Verwarm de soep opnieuw, maar laat niet koken.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde paddenstoelen, een paar druppels truffelolie, en verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print