2 el lavendelsiroop (of 1 tl gedroogde lavendel, fijn gemalen)
4 eidooiers
1 tl vanille-extract
Voor de Tropische Topping:
1 mango, in blokjes
1 passievrucht, gehalveerd en uitlepelen
1 kiwi, in plakjes
2 el limoensap
1 el honing
Voor de Garnering:
Eetbare bloemen (optioneel)
Kokosvlokken, geroosterd
Bereidingswijze
Lavendelsmaak Infuseren
Verwarm de kokosmelk zachtjes in een pan op laag vuur. Voeg de lavendelsiroop (of gemalen lavendel) toe en laat het 5 minuten trekken. Laat het niet koken! Zeef indien nodig en zet apart.
Eidooiers Kloppen
Klop de eidooiers met suiker en vanille-extract tot het mengsel licht en romig is.
Parfait Mengsel Maken
Voeg de verwarmde kokosmelk langzaam toe aan het eimengsel terwijl je blijft kloppen. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur, al roerend, tot het licht indikt (het moet de achterkant van een lepel bedekken). Laat volledig afkoelen.
Slagroom Kloppen
Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel deze voorzichtig door het afgekoelde kokosmengsel.
Invriezen
Giet de parfait in siliconen vormen of glazen en laat 4-6 uur invriezen.
Tropische Topping Maken
Meng de mango, passievrucht, kiwi, limoensap en honing in een kom. Zet apart.
Serveren
Haal de parfait 5 minuten voor het serveren uit de vriezer. Serveer met de tropische fruitsalade, geroosterde kokosvlokken en eventueel eetbare bloemen.