Kokos-Lavendel Parfait

Kokos-Lavendel Parfait

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Parfait:
  • 400 ml kokosmelk (volvet)
  • 200 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 2 el lavendelsiroop (of 1 tl gedroogde lavendel, fijn gemalen)
  • 4 eidooiers
  • 1 tl vanille-extract
Voor de Tropische Topping:
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 passievrucht, gehalveerd en uitlepelen
  • 1 kiwi, in plakjes
  • 2 el limoensap
  • 1 el honing
Voor de Garnering:
  • Eetbare bloemen (optioneel)
  • Kokosvlokken, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Lavendelsmaak Infuseren
    • Verwarm de kokosmelk zachtjes in een pan op laag vuur. Voeg de lavendelsiroop (of gemalen lavendel) toe en laat het 5 minuten trekken. Laat het niet koken! Zeef indien nodig en zet apart.
  2. Eidooiers Kloppen
    • Klop de eidooiers met suiker en vanille-extract tot het mengsel licht en romig is.
  3. Parfait Mengsel Maken
    • Voeg de verwarmde kokosmelk langzaam toe aan het eimengsel terwijl je blijft kloppen. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur, al roerend, tot het licht indikt (het moet de achterkant van een lepel bedekken). Laat volledig afkoelen.
  4. Slagroom Kloppen
    • Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel deze voorzichtig door het afgekoelde kokosmengsel.
  5. Invriezen
    • Giet de parfait in siliconen vormen of glazen en laat 4-6 uur invriezen.
  6. Tropische Topping Maken
    • Meng de mango, passievrucht, kiwi, limoensap en honing in een kom. Zet apart.
  7. Serveren
    • Haal de parfait 5 minuten voor het serveren uit de vriezer. Serveer met de tropische fruitsalade, geroosterde kokosvlokken en eventueel eetbare bloemen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print