Kokosrijstpudding met Mango

Kokosrijstpudding met Mango

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de rijstpudding:
  • 150 g dessertrijst (bijvoorbeeld pandan- of kleefrijst)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
Voor de garnering:
  • 1 rijpe mango, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels geroosterde kokosvlokken
  • Een paar muntblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. De rijst koken:

  1. Spoel de dessertrijst onder koud water tot het water helder is.
  2. Breng de rijst, kokosmelk, water en een snufje zout aan de kook in een pan op middelhoog vuur.
  3. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst 20-25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  4. Voeg de suiker en vanille-extract toe wanneer de rijst zacht is en het vocht grotendeels is opgenomen. Kook nog 5 minuten en haal van het vuur.

2. Afkoelen en voorbereiden:

  1. Laat de rijstpudding iets afkoelen en zet hem in de koelkast om koud te worden. Je kunt hem ook lauwwarm serveren als je dat verkiest.

3. De mango voorbereiden:

  1. Snijd de rijpe mango in kleine blokjes en zet apart.

4. De pudding serveren:

  1. Verdeel de afgekoelde kokosrijstpudding over schaaltjes of glaasjes.
  2. Garneer met verse mangoblokjes en een royale sprinkling geroosterde kokosvlokken.
  3. Werk af met een muntblaadje voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print