Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kokosrijstpudding met Mango
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de rijstpudding:
150 g
dessertrijst (bijvoorbeeld pandan- of kleefrijst)
400 ml
kokosmelk
200 ml
water
50 g
suiker
1 theelepel
vanille-extract
Snufje zout
Voor de garnering:
1 rijpe mango
, in blokjes gesneden
2 eetlepels
geroosterde kokosvlokken
Een paar muntblaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
1. De rijst koken:
Spoel de dessertrijst onder koud water tot het water helder is.
Breng de rijst, kokosmelk, water en een snufje zout aan de kook in een pan op middelhoog vuur.
Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst
20-25 minuten
zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Voeg de suiker en vanille-extract toe wanneer de rijst zacht is en het vocht grotendeels is opgenomen. Kook nog
5 minuten
en haal van het vuur.
2. Afkoelen en voorbereiden:
Laat de rijstpudding iets afkoelen en zet hem in de koelkast om koud te worden. Je kunt hem ook lauwwarm serveren als je dat verkiest.
3. De mango voorbereiden:
Snijd de rijpe mango in kleine blokjes en zet apart.
4. De pudding serveren:
Verdeel de afgekoelde kokosrijstpudding over schaaltjes of glaasjes.
Garneer met verse mangoblokjes en een royale sprinkling geroosterde kokosvlokken.
Werk af met een muntblaadje voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email