Komkommer Cups met Tzatziki

Komkommer Cups met Tzatziki

Ingrediënten voor 12 cups:

  • 1 grote komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer (voor de tzatziki), geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Verse dille
  • Dunne plakjes radijs (optioneel)

Bereidingswijze

1. Komkommer cups maken

  1. Snijd de grote komkommer in dikke plakken van ongeveer 3-4 cm.
  2. Gebruik een theelepel of een meloenbolletjeslepel om het midden van elk plakje uit te hollen. Zorg ervoor dat de bodem intact blijft, zodat je een cup vormt.

2. Tzatziki bereiden

  1. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit met een theedoek of keukenpapier.
  2. Meng in een kom de geraspte komkommer, Griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap en fijngehakte dille.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

3. Cups vullen

  1. Schep een theelepel tzatziki in elke komkommer cup.
  2. Garneer met een klein takje dille en eventueel een dun plakje radijs voor kleur.

4. Serveren

  • Schik de cups op een mooie serveerschaal en serveer direct. De frisse smaken maken ze ideaal als lichte amuse.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print