200 g shiitake of andere paddenstoelen, in plakjes
1 courgette, in dunne reepjes
1 eetlepel sesamolie
Zout, naar smaak
Voor de saus:
3 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing (of suiker)
1 eetlepel rijstazijn
1 teentje knoflook, fijngehakt
Voor garnering:
2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
1 lente-ui, in dunne ringetjes
1 eetlepel sojasaus (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Rijst koken
Kook de rijst volgens de verpakking en houd deze warm. Zorg ervoor dat de rijst licht kleverig blijft.
2. Groenten bereiden
Blancheer de spinazie kort in kokend water, spoel af met koud water en knijp overtollig vocht eruit. Meng met een drupje sesamolie en een snufje zout.
Verhit een eetlepel sesamolie in een pan en bak de courgette, wortel en taugé afzonderlijk tot ze gaar zijn, maar nog een beetje knapperig. Voeg een snufje zout toe.
Bak de paddenstoelen in dezelfde pan tot ze mooi bruin zijn.
3. Saus maken
Meng in een kom de gochujang, sesamolie, honing, rijstazijn en fijngehakte knoflook. Roer tot een gladde saus.
4. Ei bakken
Bak de eieren in een pan tot de randen krokant zijn, maar de dooier nog zacht.
5. Serveren
Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
Leg de groenten en paddenstoelen in mooie secties op de rijst.
Plaats een gebakken ei in het midden van de kom.
Giet een lepel van de saus over het gerecht en garneer met sesamzaadjes en lente-ui.