Koreaanse Sundubu Jjigae (Spicy Soft Tofu Stew)

Koreaanse Sundubu Jjigae (Spicy Soft Tofu Stew)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel gochugaru (Koreaanse chilipoeder)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 100 g varkensgehakt (of rundvlees, kip of zeevruchten)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 kopjes kippen- of groentebouillon
  • 300 g zachte tofu (sundubu)
  • 1 ei
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1/2 courgette, in dunne halve maantjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • Optioneel: 100 g schelpdieren (mosselen, kokkels of garnalen)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. De basis maken Verhit de olie in een middelgrote pan of Koreaanse aardewerken pot (ttukbaegi) op middelhoog vuur. Voeg de gochugaru en knoflook toe en bak kort tot het begint te geuren.
  2. Vlees en groenten toevoegen Voeg het gehakt toe en bak tot het begint te kleuren. Voeg de ui, courgette en champignons toe en roerbak 2-3 minuten.
  3. Bouillon toevoegen Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de sojasaus toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  4. Tofu en schelpdieren toevoegen Voeg de zachte tofu toe door deze voorzichtig in grote stukken in de soep te breken. Voeg indien gewenst schelpdieren of garnalen toe en laat nog 5 minuten koken tot alles gaar is.
  5. Ei toevoegen Breek een ei direct in de kokende soep. Laat het 1-2 minuten pocheren voor een zachte dooier.
  6. Serveren Garneer de soep met de lente-uitjes en serveer direct. Serveer met gestoomde rijst voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print