100 g varkensgehakt (of rundvlees, kip of zeevruchten)
1 eetlepel sojasaus
2 kopjes kippen- of groentebouillon
300 g zachte tofu (sundubu)
1 ei
2 lente-uitjes, fijngehakt
1/2 courgette, in dunne halve maantjes
100 g champignons, in plakjes
Optioneel: 100 g schelpdieren (mosselen, kokkels of garnalen)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
De basis maken
Verhit de olie in een middelgrote pan of Koreaanse aardewerken pot (ttukbaegi) op middelhoog vuur. Voeg de gochugaru en knoflook toe en bak kort tot het begint te geuren.
Vlees en groenten toevoegen
Voeg het gehakt toe en bak tot het begint te kleuren. Voeg de ui, courgette en champignons toe en roerbak 2-3 minuten.
Bouillon toevoegen
Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de sojasaus toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Tofu en schelpdieren toevoegen
Voeg de zachte tofu toe door deze voorzichtig in grote stukken in de soep te breken. Voeg indien gewenst schelpdieren of garnalen toe en laat nog 5 minuten koken tot alles gaar is.
Ei toevoegen
Breek een ei direct in de kokende soep. Laat het 1-2 minuten pocheren voor een zachte dooier.
Serveren
Garneer de soep met de lente-uitjes en serveer direct. Serveer met gestoomde rijst voor een complete maaltijd.