100 g basilicumpesto (zelfgemaakt of uit een potje)
1 courgette, in dunne plakjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 el olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Verse basilicumblaadjes voor garnering
Bereidingswijze:
Koken van de pasta:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water tot al dente. Spoel de pasta na het afgieten af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
Voorbereiden van de groenten:
Verhit 1 el olijfolie in een grillpan.
Grill de plakjes courgette ongeveer 1-2 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet apart.
Snijd de paprika en cherrytomaatjes in stukjes.
Samenstellen van de salade:
Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal.
Voeg de pesto toe en meng goed, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is.
Voeg de gegrilde courgette, paprika en cherrytomaatjes toe en schep voorzichtig om.
Afwerking:
Strooi de geroosterde pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas over de salade.
Garneer met verse basilicumblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Serveer direct of laat de salade een uur in de koelkast staan voor een nog frissere smaak.