Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krokante Garnalen in Filodeeg
Ingrediënten voor 12 stuks:
12 grote garnalen (gepeld, staart intact)
6 vellen filodeeg (ontdooid)
50 g boter (gesmolten)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Zoetzure chilisaus of sojadip (voor serveren)
Bereidingswijze
1.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Dep de garnalen droog met keukenpapier en breng ze op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
2.
Filodeeg voorbereiden
Snijd elk vel filodeeg in twee gelijke rechthoeken.
Bestrijk een rechthoek licht met gesmolten boter en leg een gekruide garnaal aan één uiteinde, met de staart buiten het deeg.
Rol het filodeeg strak om de garnaal en bestrijk het uiteinde met boter om te verzegelen.
3.
Garnalen bakken
Leg de ingepakte garnalen op de bakplaat met de naad naar beneden.
Bestrijk ze licht met de resterende gesmolten boter voor een goudbruine kleur.
Bak de garnalen 12-15 minuten in de oven, of tot het filodeeg knapperig en goudbruin is.
4.
Serveren
Serveer de krokante garnalen warm op een schaal, met een kommetje zoetzure chilisaus of sojadip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email