Krokante Garnalen in Filodeeg

Krokante Garnalen in Filodeeg

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 12 grote garnalen (gepeld, staart intact)
  • 6 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 50 g boter (gesmolten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • Zoetzure chilisaus of sojadip (voor serveren)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Dep de garnalen droog met keukenpapier en breng ze op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

2. Filodeeg voorbereiden

  1. Snijd elk vel filodeeg in twee gelijke rechthoeken.
  2. Bestrijk een rechthoek licht met gesmolten boter en leg een gekruide garnaal aan één uiteinde, met de staart buiten het deeg.
  3. Rol het filodeeg strak om de garnaal en bestrijk het uiteinde met boter om te verzegelen.

3. Garnalen bakken

  1. Leg de ingepakte garnalen op de bakplaat met de naad naar beneden.
  2. Bestrijk ze licht met de resterende gesmolten boter voor een goudbruine kleur.
  3. Bak de garnalen 12-15 minuten in de oven, of tot het filodeeg knapperig en goudbruin is.

4. Serveren

  • Serveer de krokante garnalen warm op een schaal, met een kommetje zoetzure chilisaus of sojadip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print