Krokante Garnalen Tempura met Sojadip

Krokante Garnalen Tempura met Sojadip

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de garnalen tempura:
  • 16 grote garnalen (gepeld, staart eraan)
  • 100 g bloem
  • 50 g maizena
  • 200 ml ijskoud water
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 liter plantaardige olie (voor frituren)
  • Snufje zout
Voor de sojadip:
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 lente-ui (fijngesneden)
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Bereidingswijze

1. De sojadip maken:

  1. Meng de sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie in een klein kommetje.
  2. Voeg de fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes toe. Zet de dip apart.

2. Het tempurabeslag maken:

  1. Meng in een kom de bloem, maizena, bakpoeder en een snufje zout.
  2. Voeg het ijskoude water en de eidooier toe. Roer kort met eetstokjes of een vork. Let op: Het beslag moet klonterig blijven; overmixen maakt het minder krokant.
  3. Zet het beslag in de koelkast totdat je het gebruikt.

3. De garnalen frituren:

  1. Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot 170-180°C.
  2. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met bloem.
  3. Doop de garnalen één voor één in het tempurabeslag, laat het overtollige beslag afdruipen en leg ze voorzichtig in de hete olie.
  4. Frituur de garnalen 2-3 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

4. Serveren:

  1. Leg de krokante garnalen tempura op een bord en serveer direct met de sojadip.
  2. Garneer met extra sesamzaadjes en wat fijngesneden lente-ui voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print