Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krokante Kaasstengels
Ingrediënten voor 12 stengels:
1 vel bladerdeeg (ontdooid)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte cheddar of Gouda
1 ei (losgeklopt)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
1 theelepel sesamzaadjes of maanzaad (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkoppervlak.
2.
Bestrijken en kruiden
Bestrijk het bladerdeeg licht met het losgeklopte ei.
Meng de Parmezaanse kaas, cheddar, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
Strooi het kaasmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Druk licht aan met een deegroller zodat de kaas goed hecht.
3.
Snijden en draaien
Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
Draai elke reep voorzichtig in een spiraalvorm en leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte.
4.
Bakken
Bestrijk de kaasstengels nogmaals licht met ei en strooi er eventueel sesamzaadjes of maanzaad overheen.
Bak de stengels 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
5.
Serveren
Laat de kaasstengels even afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Serveer ze als amuse of bij een dipsaus zoals aioli of tomatensalsa.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email