Krokante Kaasstengels

Krokante Kaasstengels

Ingrediënten voor 12 stengels:

  • 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g geraspte cheddar of Gouda
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel sesamzaadjes of maanzaad (optioneel)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkoppervlak.

2. Bestrijken en kruiden

  1. Bestrijk het bladerdeeg licht met het losgeklopte ei.
  2. Meng de Parmezaanse kaas, cheddar, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
  3. Strooi het kaasmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Druk licht aan met een deegroller zodat de kaas goed hecht.

3. Snijden en draaien

  1. Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
  2. Draai elke reep voorzichtig in een spiraalvorm en leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte.

4. Bakken

  1. Bestrijk de kaasstengels nogmaals licht met ei en strooi er eventueel sesamzaadjes of maanzaad overheen.
  2. Bak de stengels 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveren

  • Laat de kaasstengels even afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Serveer ze als amuse of bij een dipsaus zoals aioli of tomatensalsa.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print