Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Limoncello Mousse
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 ml
slagroom (koud)
100 ml
Limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
2 eidooiers
50 g
suiker
4 gelatineblaadjes
(of 8 g gelatinepoeder)
1 citroen
(rasp en sap)
1 theelepel
vanille-extract
Voor de garnering:
Slagroom (voor toefjes)
Citroenrasp
Muntblaadjes
Bereidingswijze
1. Gelatine voorbereiden:
Week de
gelatineblaadjes
in koud water gedurende
5 minuten
.
2. De moussebasis maken:
Verwarm in een steelpan de
Limoncello
,
citroensap
en
vanille-extract
op laag vuur (niet laten koken).
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme mengsel. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Laat afkoelen tot lauw.
3. Eidooiers kloppen:
Klop in een aparte kom de
eidooiers
met de suiker tot een licht en romig mengsel.
Voeg het afgekoelde Limoncello-mengsel langzaam toe aan de geklopte eidooiers en meng goed.
4. Slagroom opkloppen:
Klop de koude slagroom in een grote kom tot zachte pieken.
Spatel voorzichtig het Limoncello-mengsel door de slagroom zodat het luchtig blijft.
5. De mousse verdelen:
Verdeel de mousse over glaasjes of dessertkommetjes.
Zet de mousse minimaal
2 uur
in de koelkast om op te stijven.
6. Garneren en serveren:
Garneer de mousse met een toef slagroom, een beetje citroenrasp en een muntblaadje voor een frisse uitstraling.
Serveer gekoeld voor de beste smaakbeleving.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email