Limoncello Mousse

Limoncello Mousse

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 ml slagroom (koud)
  • 100 ml Limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 4 gelatineblaadjes (of 8 g gelatinepoeder)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 theelepel vanille-extract
Voor de garnering:
  • Slagroom (voor toefjes)
  • Citroenrasp
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze

1. Gelatine voorbereiden:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten.

2. De moussebasis maken:

  1. Verwarm in een steelpan de Limoncello, citroensap en vanille-extract op laag vuur (niet laten koken).
  2. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme mengsel. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Laat afkoelen tot lauw.

3. Eidooiers kloppen:

  1. Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker tot een licht en romig mengsel.
  2. Voeg het afgekoelde Limoncello-mengsel langzaam toe aan de geklopte eidooiers en meng goed.

4. Slagroom opkloppen:

  1. Klop de koude slagroom in een grote kom tot zachte pieken.
  2. Spatel voorzichtig het Limoncello-mengsel door de slagroom zodat het luchtig blijft.

5. De mousse verdelen:

  1. Verdeel de mousse over glaasjes of dessertkommetjes.
  2. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6. Garneren en serveren:

  1. Garneer de mousse met een toef slagroom, een beetje citroenrasp en een muntblaadje voor een frisse uitstraling.
  2. Serveer gekoeld voor de beste smaakbeleving.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print