2 rijpe mango’s (geschild, ontpit en in stukjes gesneden)
500 ml kokosmelk (ongezoet)
1 cm verse gember (geraspt)
1 limoen (sap en rasp)
250 ml groentebouillon
1 eetlepel honing (optioneel, naar smaak)
Snufje chilivlokken (optioneel, voor wat extra pit)
Verse koriander of munt (voor garnering)
Bereidingswijze:
Mango pureren: Doe de stukjes mango in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Basis mengen: Voeg de kokosmelk, geraspte gember, limoensap en -rasp toe aan de mango en mix opnieuw. Voeg daarna de groentebouillon toe en mix tot een glad geheel.
Afstemmen naar smaak: Proef de soep en voeg honing toe als je hem iets zoeter wilt. Voor wat extra pit kun je een snufje chilivlokken toevoegen.
Koelen: Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast zodat hij goed koud wordt.
Serveren: Schenk de soep in kommen of glazen, en garneer met verse koriander of muntblaadjes.