Mango-Gember Soep

Mango-Gember Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 rijpe mango’s (geschild, ontpit en in stukjes gesneden)
  • 500 ml kokosmelk (ongezoet)
  • 1 cm verse gember (geraspt)
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel honing (optioneel, naar smaak)
  • Snufje chilivlokken (optioneel, voor wat extra pit)
  • Verse koriander of munt (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Mango pureren: Doe de stukjes mango in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
  2. Basis mengen: Voeg de kokosmelk, geraspte gember, limoensap en -rasp toe aan de mango en mix opnieuw. Voeg daarna de groentebouillon toe en mix tot een glad geheel.
  3. Afstemmen naar smaak: Proef de soep en voeg honing toe als je hem iets zoeter wilt. Voor wat extra pit kun je een snufje chilivlokken toevoegen.
  4. Koelen: Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast zodat hij goed koud wordt.
  5. Serveren: Schenk de soep in kommen of glazen, en garneer met verse koriander of muntblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print