Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mango Sticky Rice (Khao Niao Mamuang)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kleefrijst:
200 g
kleefrijst (Thaise glutinous rice)
250 ml
kokosmelk
75 g
suiker
Snufje zout
Voor de kokosroomsaus:
100 ml
kokosmelk
1 eetlepel
suiker
1/2 theelepel
zout
1 theelepel
maizena (optioneel, om in te dikken)
Voor de garnering:
2 rijpe mango’s
(geschild en in plakjes gesneden)
1 eetlepel
geroosterde sesamzaadjes of mungbonen
Optioneel: pandanblad voor extra geur
Bereidingswijze:
1. De kleefrijst bereiden:
Was de kleefrijst meerdere keren in koud water totdat het water helder is.
Laat de rijst minstens
4 uur
weken in water (of bij voorkeur een nacht).
Giet de rijst af en stoom deze in een bamboestomer of stoommandje boven kokend water gedurende
25-30 minuten
tot de rijst zacht en plakkerig is.
Tip: Bedek de rijst met een stukje bakpapier of een theedoek om het gelijkmatig te stomen.
2. Kokosmelk voor de rijst:
Verwarm
250 ml kokosmelk
in een pan op laag vuur. Voeg de suiker en het zout toe en roer tot alles is opgelost.
Giet de warme kokosmelk over de hete kleefrijst. Roer zachtjes door en laat de rijst
10-15 minuten
staan zodat de kokosmelk goed wordt opgenomen.
3. Kokosroomsaus maken:
Verwarm de
100 ml kokosmelk
in een steelpannetje. Voeg suiker en zout toe en roer tot het oplost.
Meng indien gewenst
1 theelepel maizena
met een beetje koud water en voeg dit toe aan de saus om deze licht in te dikken.
4. Serveren:
Schep de plakkerige rijst in porties op een bord.
Leg de plakjes rijpe mango ernaast.
Druppel wat kokosroomsaus over de rijst en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes of mungbonen voor extra textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email