Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Breng op smaak met ras el hanout, paprikapoeder, komijn, zout en peper.
Roer de verse koriander erdoor en laat de vulling afkoelen.
Briouats vormen:
Snijd de filodeegvellen in lange stroken van ongeveer 10 cm breed.
Plaats een lepel vulling aan het einde van een strook. Vouw het deeg diagonaal over de vulling om een driehoek te vormen. Blijf vouwen tot het hele vel is gebruikt. Gebruik het losgeklopte ei om de rand te verzegelen.
Briouats frituren:
Verhit plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
Frituur de briouats in kleine porties 2-3 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
Serveer de briouats warm, eventueel besprenkeld met een beetje honing en bestrooid met sesamzaadjes.