Marokkaanse Pastilla Soep

Marokkaanse Pastilla Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g kipfilet of kippendijen, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
  • 1 eetlepel honing (of suiker, naar smaak)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Verse koriander, fijngehakt, voor garnering
  • 4 plakjes filodeeg, gebakken tot knapperig (voor de topping, optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kip en specerijen bereiden Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze glazig zijn. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze rondom goudbruin zijn.
  2. Specerijen en bouillon toevoegen Voeg kaneel, gemberpoeder, kurkuma, komijn, zout en peper toe. Roer goed zodat de kip de specerijen opneemt. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is.
  3. Amandelen en zoetheid toevoegen Voeg het geroosterde amandelschaafsel en de honing toe. Proef en pas de smaak aan met meer zout, peper of honing naar voorkeur.
  4. Soep binden met ei Zet het vuur laag en voeg, al roerend, de losgeklopte eieren toe. Roer constant om kleine sliertjes te vormen en voorkom dat het ei stolt in grote stukken.
  5. Serveren Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en knapperige stukjes filodeeg. De filodeeg topping geeft een knipoog naar de originele pastilla.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print