4 plakjes filodeeg, gebakken tot knapperig (voor de topping, optioneel)
Bereidingswijze
Kip en specerijen bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze glazig zijn. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze rondom goudbruin zijn.
Specerijen en bouillon toevoegen
Voeg kaneel, gemberpoeder, kurkuma, komijn, zout en peper toe. Roer goed zodat de kip de specerijen opneemt. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is.
Amandelen en zoetheid toevoegen
Voeg het geroosterde amandelschaafsel en de honing toe. Proef en pas de smaak aan met meer zout, peper of honing naar voorkeur.
Soep binden met ei
Zet het vuur laag en voeg, al roerend, de losgeklopte eieren toe. Roer constant om kleine sliertjes te vormen en voorkom dat het ei stolt in grote stukken.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en knapperige stukjes filodeeg. De filodeeg topping geeft een knipoog naar de originele pastilla.