Mini Croissantjes met Ham en Kaas

Mini Croissantjes met Ham en Kaas

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 6 plakjes ham (bijvoorbeeld achterham of serranoham)
  • 6 plakjes kaas (bijvoorbeeld jonge kaas of cheddar)
  • 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)

Voor garnering (optioneel):

  • Sesamzaadjes of maanzaadjes
  • Verse peterselie (fijngehakt)

Bereidingswijze

1. Voorbereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd het langs de geperforeerde lijnen in driehoeken.

2. Vullen

  1. Snijd elk plakje ham en kaas doormidden, zodat ze in het midden van de deegdriehoeken passen.
  2. Leg een stukje ham en kaas op de brede kant van elke driehoek.

3. Vormen

  1. Rol de driehoeken op vanaf de brede kant naar de punt toe, zodat je kleine croissantjes vormt.
  2. Leg de croissantjes met de punt naar beneden op de bakplaat, zodat ze niet openrollen tijdens het bakken.

4. Bestrijken en garneren

  1. Bestrijk de croissantjes met het losgeklopte ei.
  2. Bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes, maanzaadjes of een beetje gehakte peterselie.

5. Bakken

  1. Bak de croissantjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en luchtig zijn.
  2. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

6. Serveren

  • Schik de mini croissantjes op een schaal en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print