Mini-Croques met Truffel en Ham

Mini-Croques met Truffel en Ham

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 sneetjes briochebrood (of wit casinobrood)
  • 100 g gekookte ham (dun gesneden)
  • 150 g belegen kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Comté, geraspt)
  • 2 eetlepels truffelmayonaise (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 30 g boter (om te bakken)
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie (voor garnering)
  • Optioneel: een klein beetje truffelolie voor extra smaak

Bereiding:

  1. Brioche voorbereiden: Snijd de korstjes van het briochebrood en snijd elk sneetje in vieren, zodat je kleine vierkantjes krijgt.
  2. Samenstellen: Besmeer 8 sneetjes licht met truffelmayonaise. Leg op elk sneetje een plakje ham en wat geraspte kaas. Bedek ze met de overige sneetjes brood om kleine sandwiches te vormen.
  3. Bakken: Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mini-croques aan beide kanten goudbruin en krokant. Zorg ervoor dat de kaas smelt en de broodjes niet verbranden.
  4. Afwerking: Plaats de croques op een bakplaat, strooi nog wat extra kaas erop en zet ze 2-3 minuten onder de grill voor een licht gebruinde bovenkant.
  5. Serveren: Garneer de mini-croques met fijngesneden peterselie en eventueel een paar druppels truffelolie voor een luxe touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print